Utfall med gräsklipparen

Oftast gör jag visserligen utfall mot gräsklipparen. För att den inte startar, för att jag tycker att någon annan ska klippa gräset eller kanske helt enkelt för att jag glömmer att jag kan göra utfall med den?

Precis som resten av dagarna den här veckan är det passapå-träning som gäller och visst, du kan tycka att gräsklippning i sig är träning. Allt är relativt och du som vill passa på att träna samtidigt som du ändå ska klippa gräset: varsågod! Den här är för dig! 

Utfalls-steg
Det är ett fenomenalt sätt att träna hela kroppen på, utfalls-steg:

 • Du tränar bålstabiliteten eftersom du vill hålla höfterna helt parallella genom hela övningen.
 • Du tränar balansen eftersom du står på ett ben, vristen på ståbenet får jobba och pga förra punkten
 • Du tränar kroppshållningen eftersom du håller ryggen rak, öppnar upp bröstet och sänker axlarna + de två föregående punkterna
 • Du tränar sätesmusklerna eftersom främre benets sätesmuskler får trycka till ordentligt när du skickar det andra benet framåt och det benet som landar längst fram behöver ta emot med hjälp av sätesmuskler
 • Du tränar baksida lår tillsammans med sätesmusklerna när du håller emot på väg ner
 • Du tränar stabiliseringen i utsida höft genom att tvinga dina knän att peka åt rätt håll - låt dem inte ramla in mot mitten utan hitta en linje som gör att de snarare går i lång-/ringtå-riktningen (alltså - j´helt ärligt vet jag inte om det heter ringtå, men tror att du fattar!)
 • Du tränar framsida lår när du sträcker ut benet som nyss var främst, men är på väg att hamna längst bak. 
 • Du tränar vaderna om du gör som jag gör här, går upp på tå med det ben som nyss var längst fram

OBS! för att låta främre knät stanna ungefär i linje med dina tår och inte framför (då kan du få ont på grund av stressad knäled). 

Du som tränar regelbundet, har gått på någon form av gruppträning, varit med i något idrottande lag eller fått löpcoaching har säkert stött på utfalls-steg förut. Det fina med de utfalls-steg jag visar idag är just det där med passapå:andet. Och att du skjuter något framför dig, vilket ställer extra krav på stabiliteten och din koll på coremuskulaturen. (mer om coremuskler imorgon)

Har du inte en gräsmatta att klippa kan du självklart ta dina utfalls-steg med skottkärran, barnvagnen eller putta någon annan framför dig... Passa på när det passar liksom... Eller kom och klipp min gräsmatta - det passar alltid!

Berätta gärna när/var/hur du gör dina passapå-utfall genom att dela i kommentarerna!

Ha det så gôtt i gräset! Vi ses imorgon, då med parcore - något för sommarfesten! (nä, inte parcour, par-core!)

//Malin

PS. Du missade inte min trädkramar-träning igår va? Den hittar du här annars: Träning och kurragömma

När du ändå håller på, kolla in mina tips för beach 2017 också: Fit for beach 2017

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.