Varsågod - en möjlighet till dating

promenera tillsammans

September är snart ett minne blott, men jag hoppas ju såklart att du tar med dig något av de trettio olika tips för motion var dag som jag har levererat på bloggen. Inte för min skull utan för att du ska ha hittat någon form av rörelse du gillar och kanske en början till en ny vana?

Idag är det dags för sista tipset!
Inte sista tipset någonsin,utan sista tipset i serien #liteofta - där vardagsmotion står i fokus, sådan motion som du kan utföra varje dag, vardag som helgdag. Sista tipset: vad behöver du göra för att få tummen ur till daglig rörelse? Jag menar alltså verkligen rörelse i motionsformat, inte tuffare träning. Jag menar rörelse som att stå upp och jobba, som att transportcykla, transportgå eller transportspringa, som att öppna upp i bröstet och öka cirkulationen mellan varven, som att kratta löv eller klippa gräset själv och inte låta någon annan göra det. Och så vidare. Sista tipset för den här motionsrundan lyder som följer:

Behöver du en date för nästa motionsrunda?
Jag erbjuder en möjlighet till det, genom att öppna upp kommentarstråden här nedan för motionsdating. Det handlar egentligen om att du själv ska hitta det sammanhang som fungerar bäst för dig: om du ursäktar dig med att du behöver sällskap för att röra på dig: skaffa det! Det finns alltid någon som vill röra på sig nära dig. Jag lovar! Känner du ingen så lär känna. Jag vet, det där är inte gjort i en handvändning, men de finns där omkring dig. Vill du kan du alltså använda den här kommentarstråden till att säga att du vill ha sällskap på promenad/löprunda/cykeltur och var du vill ha det sällskapet. Motionskompisar - finn varandra!

Och nu några frågor från mig:
Om det inte spelar någon roll om du motionerar ensam eller tillsammans - vad spelar någon roll för att du ska få till motion var dag, vardag som helgdag? Om du redan är där och rör dig varje dag - vad gör du? Inspirera gärna andra bloggläsare!

Själv är jag just nu i stadiet att jag låtsas att jag har hund (ja, längtar efter en riktig! Mer om det här: skaffa hund - på riktigt eller låtsas) och promenerar varje dag, springer nästan varje för att det är kul (förutom de sista två veckorna när hostan och halsen har satt stopp för det), jag står upp och jobbar ganska mycket och jag transportcyklar nästa överallt inom vissa geografiska gränser. Det idoga transportcyklandet uppblandat med transportlöpning fick en uppsving i och med min egen utmaning i Aftonbladet (läs mer om den här: ändra en vana på 30 dagar) även om jag har hållit på ganska länge. Goda vanor är så himla bra! 

Goda vanor
Apropå goda vanor: vill du hänga med på en resa för att hitta hälsosamma vanor som ökar din glädje, frihet och styrka? Kolla in kursen Glad Fri Stark som tjuvstartar 18 oktober! Den hittar du mer om här: webbkursen Glad Fri Stark

ps. bilden - visst är den härlig? Från en promenad på Fårö för några veckor sedan, med helt nya bekantskaper. Sådana man lär känna extra mycket när man rör sig tillsammans 

Ses snart!
Heja heja dig,

//Malin
 

Kommentarer

Ja, vardagsmotion kan verkligen vara lite klurigt ibland! Jag jobbar hemifrån och har ett väldigt stillasittande jobb, så jag får helt enkelt schemalägga min vardagsmotion - bestämma när jag ska ut på promenad, göra pausgympa, alltid gå en liten sväng med dottern när vi går hem från fritids (som ligger typ 100 meter max ifrån hemmet).

Jag tycker att det är fantastiskt att gå en promenad med en vän, inte bara får man motion utan även ventilera saker i livet. Det är en hälsoresa både mentalt och fysiskt!

Visst är det så: tror inte att jag pratar så innerligt med någon som med dem jag springer/går med.

//Malin

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.