Veckans powerpose rockar. Eller?

veckans powerpose rockar, guns n roses, powerpose, Malin Lundskog

Veckans powerpose rockar!

Veckans powerpose rockar. I alla fall om en gör den i rätt sammanhang och vad det är beror på ... Idag utökar jag powerpose-biblioteket här på bloggen med ett pek- och lillfinger upp luften och resten av fingrarna ihopsamlade i handflatan. Jag använder tecknet för att säga rock on! Härligt! Du fixar det! Och känna power. Inte säker på att alla sydeuropéer håller med mig? Där kan gesten visst betyda "din fru ligger runt". Inte som  information till en vän, utan förnedrande mot någon en inte gillar. Men här och nu står tecknet för kraft. 

kroppens sätt att påverka knoppen

Varje söndag kör vi ju någon form av powerpose här på bloggen. Kul tycker jag och hoppas att du håller med. För visst är det coolt att vi genom att använda kroppen kan påverka knoppen (som sedan i sin tur mycket väl kan påverka kroppen. Och. Så. Vidare.)? Vi är så briljant gjorda och blir ännu mer briljanta om vi använder alla möjligheter vi har att skaffa den power vi behöver. Håller du med?

Veckans powerpose rockar verkligen! Jag använder gesten gentemot både mig själv och andra i såväl förebyggande syfte (som i kom igen!), som under en prestation (rock on!) och för att förstärka något som är bra (härligt jobbat!). Igår använde jag den extra mycket. Är det konsert, så är det. I alla fall om konserten handlar om  Guns´n´Roses. Då viftade tiotusentals pek- och lillfingrar i takt inne på Ullevis gräsplan. (Varför jag gick på Gun´n´Roses? Jo, eftersom Bruce har fullt upp på Broadway, är Axl, Slash och de andra gubbarna jätteokej att hoppa till. Men Bruce är Bruce och han och jag ju har en helt egen historia. Den kan du läsa mer om här: Bruce och jag.)

veckans powerpose rockar, guns and roses, powerpose, Malin Lundskog
Rock on!

Vill du läsa mer om just det här handtecknet? Det är ju stort inom rocken, så här kommer tecknets rockande historia: hårdrocktecknet Googlar du på det hittar du berättelser om präster, jävulstecken och onda ögon ...

Hur som, strikeapose som gör dig stark/lugn/energisk/glad eller vad du nu behöver vara. Det hjälper!

Och du: har du tips på poser och tecken med händerna som du använder för att låta kroppen påverka knoppen - dela gärna med dig! Och sök på strikeapose här på bloggen så hittar du allt jag har skrivit om ämnet. 

Rock on!

Ses snart igen
//Malin

Kommentarer

Eller #taenattityd?
Konserter och event är härligt för just kroppen, när en bara är med och slipper tänka. Att vara med, rent fysiskt och leva ut. Kan det vara det du menar?
Annars tycker jag att attityd ibland har en lagom negativ värdering, typ fördomsfullt inta en färdig position, utan att vara beredd på att ändra sig när världen gör det. Men just det menar du säkert inte.
Gillar hur som helst, gillar bilderna - fyllda med skönt go!

Bara vara med och slippa tänka ... himla härligt sätt att få med sig knoppen ändå ;-9

Tack för bild-kommentar, värmer extra just från dig :-) Är inte med på vad du menar med lagom negativ värdering?
//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.