Volanglöpning tillsammans: stärkande styrka!

volanglöpning tillsammans, sports bra squad, Malin Lundskog, löparglädje

Volanglöpning tillsammans

Volanglöpning tillsammans en solig och varm sommarförmiddag, det är en start på en dag som inte går av för hackor det! Du som har hängt med mig här på bloggen (eller i mina sociala medie-kanaler) vet att det är idag som Globals Sports Bra Squad Day firas. Eller internationella volanglöpardagen som vi säger i Sverige. Eller ..det kanske vi inte säger. Men vi skulle kunna? Om vi hade gillat grejen med att en kropp är okej som den är, att styrka kommer i olika former, att vi är starka och grymma hur vi än ser ut, att det är jätteokej att kvinnor, ungefär som män har gjort i alla tider utan att blinka (nej, nej - inte alla, alltid eller i alla lägen, men ändå ...) rör sig med magen bar. Om de vill alltså. Vi skulle alltså kunna prata mer om internationella volanglöpardagen om vi tycker att valfrihet är en bra grej. För kvinnor OCH män. Så, vad säger du: från och med nu säger vi internationella volanglöpardagen? Och kör mer volanglöpning tillsammans?

volanglöpning tillsammans, sports bra squad, Göteborg, Malin Lundskog
Framåt tillsammans! 

Vi sprang, vi sågs, vi segrade!

En som slog distansrekord, en som har fullt upp med att lära sig sin säljpitch utantill, en som värmde upp och varvade ner med ensamt volangpring på 8 + 8 km, en som laddar för sitt livs första motionslopp, en med nyopererad hallux valgus, en som älskar Friskis&Svettis, en som tyckte att det var rena rama ottan, en som hade med sig picknickfilt, en som ä luttrad mara- och ultralöpare, en som är nybörjarlöpare. Och jag. Ungefär så ... Tillsammans körde vi styrkevarv runt Slottsskogen på ett sätt och ett på Dalens utegym på ett annat sätt. Alla sätt är bra ju!

volanglöpning tillsammans, Dalens utegym, sports bra squad
löp-pausade med styrkevarv på Dalens utegym!

Vi började lite högtidligt (aja, jag sa hej och välkommen samt berättade varför jag tycker att volanglöpning tillsammans är så viktigt) och sen drog vi iväg! Glada i hågen, starka som sjutton och vet du: vi gjorde det som att det var den mest naturliga grejen i världen. Det är det ju också förstås, men inte en enda gång under och efter löprundan pratade vi om utseende eller volanger (för dig som undrar: fluff, kärlekshandtag, bilringar med mindre fina ord). Så galet hälsosamt så jag blir alldeles jättelycklig. Vi pratade om löpning, om jobb, om idioten som snodde den ena starka tjejens mobilfodral (hoppas att den som gjord´t blev riktigt snopen när det inte fanns någon mobil i fodralet!), om min valp (okej, jag råkade visst ta upp det ...), om vattenflaskor och om glädjen i att springa tillsammans. Och ensam. Om att springa i skogen. På asfalt. Om livet. Och inuti kände jag en genuin glädje över att det är något extraordinärt med kombon löpning och starka kvinnor. Och män. Tillsammans skapar vi magi!

volanglöpning tillsammans, global sports bra squad day, löparglädje
... och vi gofikade!

Jag skulle vilja säga att det här handlar om storhet! Om i mödrars spår för framtids segrar?

Oerhört tacksam över att få sällskap idag. Nästa år kör vi igen, då är vi fler som visar världen hur styrka ser ut. På riktigt! Det stärker.

Hänger du med?

Heja heja dig! Och oss!

Ses snart,
Malin

Mer om volanglöpning 

och om att

lyfta blicken och se sin styrka

Kommentarer

Permalink

Grymt jobbat Malin, det här kommer att bli stort !
För övrigt älskar jag att gå om kring i bara sport BH, rider ofta så och springer alltid så på Kreta. Trots att det svallar lite här och var i volangerna. Men det är ett sant ålderstecken. Känner mig stark och vacker ändå.
Eller som kompisen sa när vi badade på nakenstranden på Kreta. Titta på den där gamla damen där borta. Hon ser ut som en julgran ;) Hon var strålande vacker med alla sina volanger.

Tack! Det är en härlig och bra sak, att styrka får se ut hur den vill och att kvinnor ska kunna vara lika bekväma med magen bar, som män. Men: det är ingen tävling ;-) Det är en tillsammansgrej som sker globalt den 24/6.

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.