Livet kommer emellan. Eller?

livet kommer emellan, Malin Lundskog, drömliv, frihet

Livet kommer emellan. Eller?

Livet kommer emellan. Eller? Vi pratade om det här för ett tag sedan, min man och jag. Att det är så enkelt att säga att livet kom mellan vår dröm om att tillbringa massa tid i snön och oss själva. Livet som kommer emellan är ju livet. Precis som drömmen och det som är vi. Livet är inte ett hinder att skylla på, det är en ynnest att få leva. Eller? För det liv som kom emellan oss och snön är det liv som har skapat de möjligheter vi har idag. Och som är och har varit ett enormt rikt liv. Med barn. Hund. Vänner. Utveckling. Jobb. Utbildning. Företagande. Och så vidare ... 

Var sak har både sin plats och sin tid, för att citera min kloka mormor. Och nu är precis rätt tid för oss. Att dra iväg till snön. Och fortsätta leva livet. 

Med livet som ursäkt

Under alla mina år som pt och även nu, då jag coachar mina kunder till att skaffa goda vanor inte enbart genom fysisk träning utan även med hjälp av att tänka och prata på ett hälsosamt sätt med sig själva kommer livet upp som en ursäkt att inte ta tag i saker eller sig själv. "Jag har inte tränat. Livet kommer emellan du vet ... " "Jag har inte gjort det jag lovade mig själv. Livet kom emellan." "Livet tar för mycket tid, jag har inte tid att tänka på mig själv."

Det liv som kommer emellan är livet. Det vi drömmer om, stort som litet, är också livet. Synka eller släpp tänker jag. För det dåliga samvetet över att vi låter det där livet vara en ursäkt för att vi inte gör det vi säger att vi vill, det är inte ett dugg hälsosamt. 

Motsatsen till att livet kommer emellan är ju inte direkt tilltalande. Det bästa alla vi som drömmer om något är att förverkliga drömmarna när det är dags och njuta av livet under tiden. Uppmärksamma allt fint det innehåller. All utveckling vi gör. Kanske ändras drömmarna under livets gång och då är det precis som det ska vara. Men de drömmar som ska levas, de kommer att finnas kvar. Och när det är dags att förverkliga dem, då är det de som är livet. Är du med?

 

livet kommer emellan, Malin Lundskog, drömliv
Inga ursäkter i vägen längre. DET är frihet det!

Mitt hetaste tips är att leva livet medan det pågår, leva det drömliv du vill leva när det är dags för det och sluta använda livet som ursäkt.

Vi har massa liv kvar min man och jag, men inget som kommer emellan oss och det där säsongandet längre. Nu är det livet. Helt plötsligt känns det som. Jag har digitaliserat min verksamhet rätt rejält och kan jobba var jag vill. Min man håller på att skola in våra söner till att rådda hans företag när vi drar. Livet går vidare och står inte i vägen. Herrenaddå - det är ju livet som är vägen.

Den nionde mars drar vi till Sierra Nevada i Spanien. Mer om det kan du läsa här: 50-årskris? Nä, bara perfekt timing! Och via hashtaggen skibum - hoppas att du vill hänga med på äventyr!

Ses snart,
heja heja dig sålänge!

//Malin

Kommentarer

Permalink

Så kloka tankar. Så lätt att skylla på en det ena än det andra. Lättare att skylla på annat istället för att ta ansvar för sina egna val. För det är ju faktiskt det man gör. Väljer att inte XXX för att YYY. Så bra pepp i det här inlägget, som så många andra :-)

Kram Lena

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.