50-årskris? Nä, bara perfekt timing!

50-årskris, Malin Lundskog, skibum, fylla 50, åka skidor

50-årskris? Nä, bara perfekt timing!

50-årskris? Nä, bara perfekt timing! Vi ska bli skibums, min man och jag. Vet inte ens om det heter skibum längre, så redan där är jag kanske sent ute. Vet inte om säsongare är rätt heller. Men samtidigt: det är inte en sekund för sent! Inte för tidigt heller. Eller fel. Det är bara perfekt timing att dra ut på äventyr tillsammans och har ingenting med någon kris att göra. Tvärtom! Det har med möjligheter och nyfikenhet att göra.

 Varför ska vi bli skibums?

En anledning till att vi drar ut på äventyr är självklart att vi gillar att åka skidor. Vi har alltid gillat vintersemestrar bättre än sommardito, då vi ändå har det så gôtt hemma. Och: Vi åker för att vi njuter av livet, det är ju ändå nu det pågår. Vi åker för att umgås med varandra. Inte för att vi inte kan umgås hemma. Men ett äventyr! Tillsammans! Vi har levt ihop i 29 år nu (ja, det känns väldigt konstigt att vi har hunnit med det). Vi har varit gifta i 25 år till sommaren och under många år har vi båda jobbat mycket och dessutom varit delaktiga i att träna två fantastiska killar till att bli de unga män de är idag. Stort och viktigt och självklart att det har fått vara så. Vi har som många andra haft en känsla av att vi inte har tid ... Men nu har vi det! Om inte annat så tar vi det!

Vi åker inte för att jag har någon form av 50-årskris (jag fyller 50 till sommaren), som en av mina gamla klasskompisar trodde när jag mötte honom häromdagen. Jag krisar inte. Jag lever! Och varför vi åker samma år som jag fyller femtio har inget med åldern att göra. Det är bara perfekt timing! Vi är unga och starka (aja, det är vår egen känsla i alla fall ...), sönerna har flyttat ut och vi har båda bäddat för möjligheten att ta med våra respektive verksamheter ut i världen. Våra verksamheter och vårt nytillskott: Brorsan, vår engelske springer spaniel som fyller ett när vi åker skidor som bäst.

50-årskris, Malin Lundskog, åka skidor, skibum, nostalgi, skidor,
Anorakerna var arvegods redan då, för ... 25-30 år sedan. 

Det här ska vi göra

Den nionde mars sätter vi oss i bilen med våra gamla skidor, nya pjäxor, ärvda anoraker och nedladdade poddar för att ta oss de drygt 320 milen som ligger mellan Göteborg och Sierra Nevada. Jag är säkert lika pirrig i magen som jag hade varit om jag var 20 och skulle dra iväg för ett liknande äventyr. Som kanske inte hade varit så liknande det vi nu ska göra när jag tänker efter? Nyfikenheten, friheten och skidåkningen fanns med då och finns med nu. Men ... vi har inte samma fokus på sprit, krogjobb och dans som vi hade haft som 20-åringar. Nu kanske ett glas vin, en del jobb med webbkurser och vara ute o njuta så mycket som möjligt blir grejen istället. Same same och ändå jätte-different.

Vi ska testa en lightvariant av något som vi kanske vill göra mer av. Kanske inte. Men testar vi inte får vi ju aldrig veta? Under sex veckor är vi på väg till, i eller på väg hem från Sierra Nevada i Spanien. I Spanien ska vi åka skidor. Massor av skidor! 

Jag hoppas att vi inspirerar till att göra det du drömmer om! Bloggen fylls successivt på med både våra förberedelser och sedan får du självklart hänga med på äventyret medan det pågår. Här. Och på Instagram. 

PS. Har du härliga poddtips tar jag tacksamt emot det. Nä, de behöver inte handla om hälsa (min man har inte alls samma intresse där), men gärna sport. Vi skrattar åt På minuten och gillar P3 dokumentärer. Men alla tips är jättevälkomna!

PPS. Vi kanske inte är skibums trots allt. Hittade den här förklaringen: ski bum - a skiier, usually male, in his late 30's or older, who generally spends the entirety of his life at ski resorts. the rest of his life is spent sharpening skis or purchasing skis on eBay. alternatively, he coaches a high school ski team.

Här passar varken 50-årskris eller kvinnor in ...

 

Aja, oavsett vad vi är så är vi just nu pirriga i magen av förväntan!

 

Ses snart,

//Malin

 

Kommentarer

Permalink

Sååå häftigt! Och du har alldeles rätt i att tiden är rätt när den är rätt - oberoende av ålder.
Jag och min man drar till Kina till sommaren en månad till ett wellnesscenter för taichi, qigong och kost för att se hur det fungerar där. Och hör och häpna....vi är båda ÖVER 50 år!
Så go wild och lev livet till fullo!
...och vi hörs....
//Siv

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Begränsad HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.