goda vanor

Tjejgänget 2.1 är här - en helt ny typ av hälsosam gemenskap

Tjejgänget 2.1 är ett hälsosamt självutvecklingshäng för oss som är redo för en långsiktig investering i oss själva. 

Så här får du tummen ur!

Så här får du tummen ur! Det kommer jag att prata om tillsammans med två entrepenörskompisar och du är välkommen. Oavsett om det handlar om goda vanor, dra igång ditt företag eller nå mål av något slag så stöter du på hinder. Och drar till med ursäkter som att inte ha tid, glömma, ska bara ...

Jag backar för att komma framåt

Jag backar för att komma framåt. Ja, jag har en tendens att köra på och kanske inte ser eller känner efter vartåt det barkar. Inga konstigheter alls egentligen, det handlar om att jag byter perspektiv och reflekterar för att ratta in på rätt spår igen.

Sju tips för hur du kommer igång!

Sju tips för hur du kommer igång. Jag vet. Du har läst om det förut. Du har kanske till och med sett just de här tipsen förut. Men det skadar inte att dra upp dem igen.

Motivation and Beyond

Motivation and Beyond - det är titeln på föreläsningen jag håller på (trumvirvel nu för sjutton!) Skansen Kronan i Göteborg! Coolare ställe att prata motivation och det som händer sen får en leta efter. Och coolare samarbetspartner får en också leta efter.

Fem steg till hälsosamt smart mindset

Fem steg till hälsosamt smart mindset bjuds det på här i bloggen idag. De här stegen tränar upp ditt mod, din tillit till att du kan och din förmåga att använda både tanke och känsla för att skaffa dig de vanor du vill ha och utvecklas som du vill. Det är inte på något sätt de enda stegen en kan ta i sin utveckling.

Viktigt att ha hjärtstartare i närheten

Dagens inlägg - ett samarbete med Hjärtstartarspecialisten

Ur vägen för dig själv!

Ur vägen för dig själv! Ett bra, kanske till och med bäst, sätt att komma till skott och skaffa dig de goda vanor du vill ha. Så himla enkelt egentligen, men ändå ... så galet svårt!

Därför blir jag inte klar med min roman

Därför blir jag inte klar med min roman ... I det här inlägget avslöjar jag varför min roman inte blir klar och vad det har med hälsa och goda vanor att göra. För orsakerna (de är många) till varför min roman inte blir klar är precis desamma som orsakerna till varför många goda vanor inte blir just det: vanor.

Kör och gör

Kör och gör! Det är action som gäller om du ska få till de där efterlängtade vanorna eller sluta med dem du inte vill ha. Det hjälper jättemycket att träna, om det är träna du vill göra. Att tänka på och planera din träning är bra, men det kommer inte att ge någon träningseffekt.

Bästa tipset för att vara här och nu!

Bästa tipset för att vara här och nu: skaffa valp! Valpen ger dig inget annat val än att vara precis mitt i här och i den innersta kärnan av nu. I alla fall inte om du vill ha hälsan i behåll ...

En skitstövel

En skitstövel - det har jag varit många gånger. Alldeles särskilt mot mig själv! Ja, säkert mot andra också, men inte på samma nivå som mot mig själv. Korkat, eller hur? Det är ju ändå mig själv jag ska hänga med hela livet. Nåväl, nu är det nya tider och jag är snäll mot mig mig själv. För det allra mesta i alla fall.

Motion, den enda vanan du behöver?

Motion, den enda vanan du behöver? Naaahh, kanske en överdrift? Eller kanske inte ... Att röra på kroppen gör så galet mycket bra saker med oss, både fysiskt och mentalt. Och själsligt. Det är mer av en all inclusive-vana än jag tror att vi tänker på. I alla fall än vi tänker på innan det har blivit en vana.

Onlinekurs för hälsosamma mål

Onlinekurs för hälsosamma mål - är det något för dig? Nej, inte om du tror på quickfixar, på att du kan skaffa dig goda vanor på stört eller att det alltid är roligt på vägen fram mot dina mål.

Motivationen jag känner varje måndag

Måndags-motivation! Alltså, jag gillar verkligen måndagar och har en känsla av att det är tack vare alla möjligheter som jag ser framför mig, när veckan är typ oändlig ... Nystarten. Pirret i magen av att jag har fått chansen. Igen! Att jag har möjlighet att göra något åt det jag vill göra något åt. Igen!

Jobbigt läge när det blir som du tänker

Nudging och små steg
Genom att använda dig av nudging och välja det lilla stegets kraft gör du det enklare för dig att välja ett hälsosamt och hållbart beteende. Det är genom små steg och att underlätta för dig själv som du skaffar dig goda vanor.

Hepp, här kommer fredagspepp. Jag firar fredag med fem tips som gör dig långsiktigt hälsosam och hållbar. Om du följer dem alltså ... Hoppas att du vill fira med mig, delat firande är väl ändå minst dubbelt?!

Subversiv resiliens
Easy does it - det är det enkla som funkar. I alla fall i det långa hälsosamma loppet vi kallar livet. Och det är i det enkla vi bygger hälsosamma vanor för hållbara människor. För det enkla har jag lärt mig ett nytt uttryck Subversiv resiliens.

Om mindre än en månad är det december med glögg, julfester och pepparkakor. Vill du ta dig igenom julfirandet med hälsan i behåll har jag finfina jultips till dig. 

Tycker du att jag är ute i alldeles för god tid? Det kan vara just det som gör den här julen till den du blir mest nöjd med av alla jular hittills ... 

Alla dessa träningsutmaningar ...

Samantha Fox rätt in i vardagsmotionens näste. Eller inte, för hon sjöng om att hon vill känna din kropp. Du får sjunga att DU vill känna din kropp. Eller så struntar du i sången och kör dagens rörelse ljudlöst. Allt funkar! Bara du rör dig. Rör på dig. Rör vid dig...