Hälsa på jobbet

Jag är glad allt som oftast. Inte så glad att jag går runt och gapskrattar, men jag är väldigt tillfreds och tycker om både livet och mig själv. Trivs! Jag vet inte om det är det faktum att jag är tillfreds som gör att jag har nära till skratt eller om det är min inställning att ett leende kan göra världen lite bättre som gör att jag ler lätt.

stötta varandra, en aspekt av hälsan på jobbet

Hälsa på jobbet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus
(nej, du måste inte gå utfallsgång på Karlsbron - med du KAN göra det. Precis som att du kan stå vid skrivbordet och gå dit du ska...)

Mitt uppdrag på Göteborgsvarvet började samtidigt som eliten svischade genom Slottsskogen. Och slutade ungefär när de stormade Hisingen. Vad jag gjorde? Värmde upp ett gäng hjältar i hettan i solstaden Göteborg...

Frågar du mig är det definitivt resan som är mödan värd när det kommer till löpning. Resan får gärna hålla på ett tag, får gärna ta det sakta i backarna och se sig omkring. Känna. Och den får gärna kantas av härliga möten. 

Hållbarhet - en av mina grundvärderingar. Hållbara människor i en hållbar värld, visst låter det bra?! Ändå gör vi så himla mycket för att inte hålla i längden. Som att sitta stilla alldeles för mycket. Som att strunta i att umgås med dem vi tycker om. Som att tro att vi inte har tid att få dagsljus i ögonen.

Nu kan du och dina kollegor spela er till ökad arbetsglädje och bättre hälsa. Spelet Glad Fri Stark - för laget och jaget är äntligen här - gamification med eller utan workshop.

Ett träningskort till personalen löser inte hälsofrågorna på jobbet. Att träna tillsammans löser fler frågor, men inte alla. Att skratta, prata och hämta kraft tillsammans, se vikten av det man gör och den man är hjälper till ytterligare med att bygga ett lag som har plats för ett jag och ett jag som är viktigt för ett lag. 

Träning på jobbet är guld värt när det gäller lagbygge och jobbglädje. Jag är stolt, glad och oerhört tacksam över att ha fått vara med och bygga upp den känslan på SCA. Så här säger de själva: se bilder! (det är bara några av alla fina ord...)

De flesta av oss har drömmar om hur vi vill att livet ska vara. Hur vi själva ska vara. Var vi ska vara, med vem vi ska vara och vad vi ska göra. De flesta av oss drömmer, men fastnar någonstans i verklighet,  jantelag och gamla sanningar. Men nu så: här kommer storyn om hälsodrömmen som blev sann.

Ute är inne. Det är inte ens en trend, det är sedan gammalt! Ut och njut, för vet du: Vi som tränar utomhus blir piggare, får mindre spänningsvärk, är mer positiva och mindre deprimerade. Bland annat alltså... 

Hälsa mera - namnet som säger mer än tusen ord? Nu ska jag berätta varför det här hälsopeppande företaget heter Hälsa mera och ge en hint om varför jag jobbar med lönsam hälsopepp.

Jag har ju bloggat en hel del om vad hälsa är, vem jag är, vad jag gör, men ändå: vill lära känna dig som följer mig bättre och bjuda mer på mig och Hälsa mera.

Nej nej nej: Din hälsa är inte ett dugg privat, den påverkar allt och alla du har omkring dig. Däremot är den väldigt personlig - ingen annan vet var du är nu och vart du är på väg. Så här tänker jag: 

Det där med hållbarhet handlar oftast om miljön. Om att vi inte ska tära på miljön och att det ska finnas resurser kvar för de som kommer sen. Ja, det där är ju riktigt viktigt! Jag vill bara lägga till en grej i det där med hållbarhet. Oss! Oss människor.

Mod och hälsa hänger ihop. Mod och livskraft hänger ihop. Mod och energi, mod och återhämtning, mod och glädje. Mod hänger ihop med det mesta, särskilt om det mesta kräver någon form av förändring.

Hälsa mera bjuder på hälsokurser för ledare, inspiratörer, hungriga och gravida... Du kör dem i din egen takt, när du vill, var du vill. Hur smart som helst - precis som du! 

Hälsa på webben - här hittar du följande kurser: 

Äntligen!!! Hälsa på jobbet är här. På riktigt. Fler företag ser vikten av att inte planlöst ge sina medarbetare ett friskvårdsbidrag bara för att sådär... De ser att pigga och glada medarbetare med god kondition står emot stress och presterar bättre. Att kollegor som sover gott är mer effektiva. Och att de stannar kvar i organisationen.

Hälsa är något du har med dig hela tiden. Eller inte. På jobbet, fritiden, konferensen, semestern, borta, hemma... Antingen gör du något för att främja din hälsa eller så gör du något för att främja din ohälsa. Det är självklart upp till dig!

Det här landade på min facebooksida häromdagen, från Linda som går min kurs digitala kurs Glad Fri Stark och som jag från början är kund till:

 

Det här landade på min facebooksida häromdagen, från Linda som går min kurs digitala kurs Glad Fri Stark och på vars arbetsplats jag har haft worksshop:

Det där med att hålla många bollar i luften och svara på mail samtidigt som du tar ett samtal samtidigt som du kollar av din attgöra-lista samtidigt som du... Ja, att göra många saker samtidigt är det mest ineffektiva du kan göra, även om det känns precis tvärtom när du gör det.

Tacksamhet är något som karaktäriserar människor som är lyckliga. Bland annat alltså, det finns ju fler sätt att bli lycklig på och om det kan du läsa här: Lycka i längden Men... Idag är jag tacksam!

 

Jag har varit ute på vift både med och utan böcker i löparryggan, men idag packar jag den full av Hälsan i fokus för framgångsrika ledare och drar hon till Bokmässan. Välkommen till monter A04:58 kl 15-15.30 idag, så kan vi prata mer om hälsa på jobbet, vems ansvaret är och hur enkelt det faktiskt kan vara att hälsa mera™, både på jobbet och hemma.

Om man är en sån som jag, som hela tiden vill vidare. Framåt. Uppåt... Är det inte så dumt att vända sig om ibland och se vad man faktiskt har åstadkommit. Dumt att missa att man har nått högst upp i en backe som för ett tag sedan kändes omöjlig att ta sig uppför till exempel.

Fredag, strålande sol, spring i benen och ett hav som bjuder in till bad - ingen större konst att vara tacksam idag:-) Jag är inte bara tacksam över veckodag och väder, utan över en övning som min kiropraktor visade mig när jag fajtades med löparknä.  Han kallade den för SamanthaFox-övningen, men det är en helt annan historia.

Det är inte många människor som får igång mig men du (Malin Lundskog) fick verkligen det och du ska ha en stor eloge för det. Jag kände alltid mig genomarbetad efter ett pass med dig. Sen tyckte jag det fantastiskt roligt att träna med en grupp med människor som man känner.
Sara Norr, träning, Stena fastigheter,

Hälsa mera hade massor med spring i benen i våras och genomförde löpträning med en hel drös företag. Det är extra kul när företag ser hur mycket större vinningen av en friskvårdssatsning blir när den får lov att vara en ständigt pågående helhetsprocess och inte bara ett startnummer till ett motionslopp.

Åh vad kul! Jag är superstolt över att få värma upp alla er som springer för förändring den 13:e september i göteborgsupplagan av motionsloppet Running for Change! Visst vill du också vara en del av en global rörelse och röra på kroppen för både din egen och andra människors bästa?

Delad glädje är dubbel glädje, så stod det på förkläde som en av mina dockor hade när jag var liten. Fattar exakt vad det betyder! Att dela glädje ger ta mej tusan dubbel glädje! Minst alltså. Och idéer som får liv i tvåsamhet har dubbelt så stora möjligheter att växa till sig.

Hängmattevädret är här! Perfekt tillfälle att förkovra sig med en webbkurs, eller hur?! Våra webbkurser fixar du med hjälp av läsplatta, smartphone eller dator och kan lugnt ligga kvar i hängmattan. Vi har bland annat kurser inom kost, träning, stress och hälsosamt ledarskap. Och: under juli ger vi dig 25 % rabatt på de flesta* av våra kurser!

Det borde vara mer rör(l)igt på jobbet än vad det är för de flesta av oss. Vi sitter ner alldeles för mycket. Alldeles! Och det är inte bra, det vet ju varenda människa. Och ändå gör vi inte sådär jättemycket åt det. Sitter lugnt kvar i båten liksom. Nöjda med alldeles för lite.

Mitt i prick! Så kan man sammanfatta fortsättningen av Hälsa meras nya varvsepok och det är ju inte fy skam… Vårt uppdrag för dagen var att värma upp och peppa SCA:s 240 löpare inför och under Göteborgsvarvet 2015 i lördags.

Nu drar vi igång Hälsofokus - frukost för framgång! Oavsett om du ska varva Göteborg, dig själv, alla att-göra-listor eller järn i elden så tjänar du på att varva upp. Och ner… Hur du gör? Det är ju det frukosten med tillhörande föreläsning handlar om. Vi ger dig nycklarna till hur du presterar bäst, både fysiskt och mentalt, under press.

Anställda som vill träna på arbetstid och företag som tycker att träning är en fritidssysselsättning, anställda som inte vill träna och chefer som vill att alla ska åka Vasaloppet… Vad är rätt? Och är det rätt för alla? Vi menar att hälsosatsningar på företag bör innehålla en nulägesanalys och en klar målsättning med vad man vill åstadkomma med satsningarna.

Det är konstigt det där, det som vi möter ganska ofta på vår resa att få alla företag att hälsa mera. Att hälsosamt ledarskap inte får utrymme, som att hälsa är något som ska läggas på toppen av allt annat man har att göra. Vi hävdar motsatsen, att det skapar utrymme och att det är en del av din inställning och ditt ledarskap.

Är du en löpare, än? Eller tror du aldrig du kommer att bli? Löpningsboomen har peak:at år efter år nu ett tag, allt fler snörar på sig skorna och ger sig ut. Alla på sitt sätt. Det är det som är så härligt -alla kan, på sitt sätt.

Tipslistorna fortsätter, quickfixarna lurar i kulisserna, gymmen är knôkfulla och omgivningen satsar på sockerfritt. Vad är hälsonytt den här veckan egentligen?

En av våra ståndpunkter i vår bok Hälsan i fokus för framgångsrika ledare är ju, för er som läst, att hälsan inte är privat. Vi står fast vid att vi tycker att hälsan inte är privat. Den är personlig, självklart, men privat? Nope.

Vi har ju lovat oss själva att skratta varje dag och idag gjorde vi det igen. Skrattade! Så kul är det att få vara med blanda andra kvinnliga talare i talarförmedlingen med samma namn: Kvinnliga talare. Läs mer om vad vi erbjuder här: Hälsa mera på Kvinnliga talare

Häng med på vad som händer fr.o.m. nu och fram till Hälsodagen på facebooksidan 

Nu är det äntligen här: vårt sjätte nyhetsbrev som fick det passande namnet #Heja 6! Vill du få det bekvämt i din inkorg klickar du på "håll mig uppdaterad" under "nyhetsbrev" (scrolla ner om du läser på mobil enhet, ner till höger om du sitter vid datorn) annars njuter du av våra hälsoklappar och tankar om hälsa här. Nu. Och god jul:-)

 

Nu så: ett spännande samarbete som ger dig och dina kollegor ännu mer hälsa.

Stannar upp nu och försöker fatta vad som har hänt. Egentligen. Vet inte om det går så bra, vill bara fortsätta. Framåt. Snabbt! Göra mer och göra bättre. Men vet att vi behöver stanna upp nu och gå långsamt, annars orkar vi inte gå snabbt sen och det vill vi. Det är sådanan vi är, Malin och Malin på Hälsa mera.  

Tillsammans med World Trade Center i Göteborg bjuder vi på fredagsmys den 19/9 och du är varmt välkommen. Vi, Malin och Malin på Hälsa mera, pratar om hur du kan Hälsa upp dig - så blir du snabbare (och) smartare. Hör oss avslöja hur du skapar en effektiv organisation, ökar lönsamheten och får gladare, friskare och långsiktigt hållbara medarbetare. Vi ses!

Fullpoängaren i dagens mailskörd är ju ändå när vi hittar oss i själva i Lära för livets nyhetsbrev.

Löpträning är inte bara kul och konditionshöjande. Löpning minskar utsöndringen av adrenalin och kortisol, vilket håller dina stresshormoner i schack och ökar kroppens egen produktion av antistresshormoner i binjuren. 

Apropå det här med löpning och löpträning. Och att vi blir lyckligast av relationer med andra människor, att förebyggande friskvård under arbetstid har större effekt på folkhälsan och arbetseffektiviteten än hälsokontroller (varav de allmäna har visat sig ha noll och ibland till och med negativ effekt). Apropå det, ta chansen: Varva en kollega!