Löparglädje

Mästerskap i mästarklass

Mästerskap i mästarklass är självklart det fotbolls-VM som pågår just nu, men det är ingenting i jämförelse med världens största (?) löparklubbs klubbmästerskap. Lonesome Runners kör KM den 4 juli, med tydliga regler, inget fusk, inga domare eller någon VAR att förlita sig på.

Volanglöpning tillsammans

Volanglöpning tillsammans en solig och varm sommarförmiddag, det är en start på en dag som inte går av för hackor det! Du som har hängt med mig här på bloggen (eller i mina sociala medie-kanaler) vet att det är idag som Globals Sports Bra Squad Day firas. Eller internationella volanglöpardagen som vi säger i Sverige.

Lyft blicken och se din styrka!

Lyft blicken och se din styrka! För självförtroende och mod, det föddes du med. Vi är helt säkra på att vi är underbara, starka och älskade av alla när vi är små. Men … sen kommer allt det där med skönhetsideal och retuschering in och skymmer den bilden. Och pajar vår älskbarhet!

Göteborgsvarvet jag lyckades med allt på!

Göteborgsvarvet jag lyckades med var faktiskt inget annat än en drygt 21 kilometer lång succé. Jag lyckades tamejtusan med precis allt  jag hade föresatt mig. Och det skriver jag med mängder av ödmjukhet (faktiskt!). Men jag var så nöjd och glad när jag kom i mål.

Global Sports Bra Squad Day 24 juni

SKRIV UPP I KALENDERN! Söndagen den 24 juni visar vi världen hur styrka verkligen ser ut - det är Global Sports Bra Squad Day! (volanglöpning på ren svenska, som du kan läsa mer om här)

volanglöpning - en mänsklig rättighet?

Volanglöpning - äntligen är den perioden här. Igen! Ett statement för kroppspositivism och träningsfeminism och för att njuta lite extra av livet. Volanglöpning är tamejtusan en mänsklig rättighet som bara väntar på att vi ska ta för oss av den! 

Mitt mål med Göteborgsvarvet

Mitt mål med Göteborgsvarvet? Jag har flera! Som att ha roligt, heja på publiken, ta några bra foton och kanske livesända och samla highfives? Jag har tillräckligt med resultatinriktade mål i livet och har inte alls något behov av att stressa fram ett tidsmässigt bra (vad det nu är?) resultat på Göteborgsvarvet.

Lyft blicken för löparglädjen!

Lyft blicken för löparglädjen, både för att det är lättare att hitta löparglädjen om du lyfter blicken och skaffar dig en stolt hållning och för att en lyft blick kan ge helt andra intryck än de gamla vanliga .... Jag ska förklara vad jag menar. Och varför.

Träna som en brottare - spring bättre

Träna som en brottare och spring bättre. Cykla, simma och dansa bättre. Och ha kul under tiden! Snacka allsidig träning med både styrka, rörlighet, uthållighet och närkontakt av minst tredje graden. Brottarfys är funktionell träning som visserligen kan bli hur tuff som helst, men så tuff är inte jag.

Backträning - härligt jobbigt!

Backträning är ett typiskt bra sätt att snabbt och enkelt få till ett bra löpträningspass. Alltså: jag älskar backträning! Och jag vet att det låter helt crazy, för det är ju en ganska jobbig variant av löpning. Men gillar att jag får slita och gillar att det räcker med ett kort pass för att det ska vara effektivt.

Tips: spring tillsammans när motivationen tryter

Att springa tillsammans kan vara det som får dig över tröskeln när löparmotivationen tryter. Jag springer ofta och gärna ensam, låter knoppen vila när kroppen jobbar liksom. Hur skönt som helst! Men ändå: tillsammans är bra!

Kom igång med löpning

Idag tipsar jag om hur du som vill komma igång med löpning, men inte har fått tummen ur än kan göra för att börja springa. Så värt det, jag lovar! Idag var det vårkänslor i de göteborgska löparspåren med en sol som värmde och fåglar som kvittrade.

Backträning

Löpning går utmärkt att träna tillsammans. Det är till och med perfekt för träning tillsammans med andra. Ja, det är löpning i sin ensamhet också, men idag tipsar jag om grejen med backträning och hur fantastiskt det är att köra tillsammans. Som jag gjorde med en av mina springkompisar häromdagen!

Som jag njöt på min löprunda idag. Sådär så jag rös och inte kunde låta bli att le. Tänker ibland när jag mår sådär riktigt gott att jag mycket väl kan uppfattas som den där tokiga tanten som folk ler vänligt och samtidigt skakar med huvudet åt bakom ryggen på henne. Kanske rent av tycker synd om. Men vet du: det skiter jag i! 

Löparglädje
Spring i skogen för att du mår bra. Eller spring i skogen för att du ska må bra. Eller välj traillöpning för äventyrets skull. Kanske springa trail för lugnets skull? Som extra krydda på den härliga löpningen i skogen - ta en nypa vilsespring och en härlig kompis och vips har du vispat ihop succé!

En briljant idé - intervaller på morgonen
Ja, det kanske inte framstår som en av mina mest briljanta idéer när jag tänker efter: att springa intervaller i regn, blåst och kompakt decembermorgonmörker. Jag ifrågasatte faktiskt mitt eget beslut om intervaller, men för sent. Då var jag redan där ute och sprang ... 

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kronans Apotek 

Musikhjälpen och min insats

Musikhjälpen
Idag kör det igång: Musikhjälpen. Gillar hela grejen med Musikhjälpen: Engagemanget, generositeten, det viktiga, det fina, musiken, gemenskapen. Och löpningen. Jo, den hänger ihop med Musikhjälpen. I alla fall om en är en Lonesome Runner ...

Stora löparedagen
Lördag är oftast stora löparedagen för mig. Möjligtvis följt av lögning, men ... löpning vinner över det mesta annat. Jag springer oftast mina längsta rundor på just lördagar, men idag var inte oftast. Idag var en annan dag. Som gjord för 70/20-intervaller!

Kläder efter väder
Det finns väder som är bättre och sämre att springa i, men oftast finns det inget väder som inte är okej att springa i. Det är lättare att njuta av sol och värme för de flesta av oss, men ärligt talat: motvind och regn är inte fel! Anpassar du kläder efter väder blir det ännu bättre!

Filmen är ett resultat av en utmaning jag tog mig an förra året, om mina vänner samlade ihop en viss summa (minns inte hur billigt jag sålde mitt dopp för) skull jag bada. Ingen big deal för mig, men dit pengarna för Musikhjälpen gick blev det väldigt betydelsefullt ...

Inte så mycket hur som i hur du gör med kroppen utan hur som i hur ditt kiss ser ut. Och hur det luktar. Och hur ofta du kissar. Och hur mycket. Många hur-frågor som enkelt hjälper dig att hitta rätt vätskebalans i kroppen. 

Förra helgen sprang jag mitt första lågpulspass (läs mer om det här) på länge och de kommer att bli fler enligt den gamla devisen en gång är ingen gång.

Jag springer ofta med och varierar inriktningen på löppassen. Ibland backräning, emellanåt intervaller, någon gång social löpning (ett lätt sätt att umgås du vet!), ofta skogsrundor och ännu oftare transportlöpning. I morgon springer jag till pappa med låg puls enligt Phil Maffetones 180-formel.

Löpande tidsresenär?
Inatt ställer vi om klockorna till vintertid och hokus pokus är en timme borta? Eller kommer igen? Hur som helst: Jag ska bli en löpande tidsresenär. Ska du med?

Morgonlöpning i fartlekens tecken
Morgonlöpning är inte alltid morgonlöpning. Ibland är det något alldeles extra. Som här, en fartlek i Istanbul som en bra start på en bra dag.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Träningsmaskiner.com  och Träningspartner

Livsviktigt med löpning
Jag tycker visserligen alltid att det är läge för löpning, men vissa dagar är det extra mycket läge för löpning. Som igår. Igår var det livsviktigt att springa. 

Idag har jag varit ute och cyklat igen ... till startlinjen och hem från mållinjen av Göteborgsvarvets seedningslopp. Däremellan sprang jag 10 kilometer. Jag tycker verkligen så mycket om att springa och för mig är glädjen grejen. Glädjen, friheten och styrkan till och med. 

Hurra för hela oss! Kroppen, knoppen, själen - hela paketet med alla fenomenala synergieffekter. Så mycket hurra för det att en skitduktig springande skrivcoach och jag, den skrivande löpcoachen, bjuder in till Skring i Italien. 

Löparglädje på Vrångö 23-24 mars 2018!

Löparglädje på Vrångö - fyra gånger är en vana? I det här fallet en riktigt god sådan, det är nämligen fjärde våren i rad jag kör löparhelg i samarbete med Håkan på Kajkanten. Helgen fyller vi med löparglädje. Det här passar både dig som vill komma igång med löpning och dig som vill komma vidare.

Idag struntar vi i passa på-träning och vardagsmotion (det är ju ändå lördag) och lägger tid på oss själva och motionerar för att vi tycker om oss! Det är ju faktiskt nu vi lever och om vi inte sätter värde på oss själva... 

Nybadad, med saltvatten rinnande ner i nacken njuter jag av sensommar. Och längtar till hösten! Vet du varför? Nej, hur ska du veta det egentligen... Men om du gissar att jag tycker om höstluften har du rätt. Den där klara, kyliga luften som det är så härligt att springa i! Den där regniga luften fylld av motvind som det är så härligt att springa i! 

Naturen, fåglarna, bäckarna, mossan, barren, blommorna, suset i löven, de egna andetagen, stillheten, rörelsen, de oupptrampade stigarna, rötterna, stenarna, pölarna, backarna… Det är traillöpning för mig. För att vara en en tjej som älskar havet av både födsel och ohejdad vana är det ändå så att ett löppass i skogen slår det mesta.

Det här med löparglädje alltså! Det är inte bara ett påhitt utan den är på riktigt den glädjen. Särskilt när löpningen är en lek...

Trappträning! Skitjobbigt, emellanåt plågsamt och ändå... alldeles alldeles underbart och framförallt alldeles väldigt utvecklande för din löpning. Genom att springa i trappor kan du nämligen förbättra både din löpteknik och din löpstyrka. Du behöver inte heller hålla på så länge varje gång (orka liksom...) och du märker framsteg ganska snabbt.

(inlägget innehåller annonslänk till träningsmaskiner.se -  alla träningstips kommer från mig)

Barfota utan strumpor och skor

Det måste vara någon mening med att vi mår bättre mentalt av att springa. Av att röra på oss överhuvudtaget. Som idag, snacka om att jag var frustrerad när jag snörade på mig löpardojjorna och drog iväg.

Att springa i backe behöver inte vara den där skräckupplevelsen som många tror. Det kan vara både kul, stärkande och alldeles... alldeles underbart! Även om det alltid är jobbigt. För det är det.

Tycker du, som jag, att sommaren är en perfekt tid för att komma igång med löpning men vet inte riktigt hur du ska lägga upp dina pass? Häng med, idag får du tips på komigång-pass!

I morse sprang jag runt i Askim med Lovisa Fischerström från P4 Göteborg, som har blivit utmanad att springa Midnattsloppet om sex veckor. Vi pratade om att komma igång och vanliga nybörjarmisstag när man ska börja springa. Och vi pratade en hel del om motivation. Så här lät det: Morgon i P4 Göteborg

Sommaren är en perfekt tid för att komma igång med löpning, för dig som längtar efter det. Det är ljust både morgon och kväll, det är varmt och det finns tid... Ingen är gladare än jag av fler sköna löpare ute i spåren och därför har jag några tips till dig som vill börja springa. Och fortsätta. 

Jag springer en sväng, badar (om det finns vatten att bada i) och äter en god frukost. Så ser min vanligaste morgon ut. Dag ut och dag in. Vecka efter vecka. År ut och år in...Hur kul kan det vara?

Känslan efter en go löprunda är alldeles... alldeles runderful. Energifylld, glad, trött, svettig, pigg, slutkörd, stark och... ja: alldeles runderful!

Mitt uppdrag på Göteborgsvarvet började samtidigt som eliten svischade genom Slottsskogen. Och slutade ungefär när de stormade Hisingen. Vad jag gjorde? Värmde upp ett gäng hjältar i hettan i solstaden Göteborg...

Frågar du mig är det definitivt resan som är mödan värd när det kommer till löpning. Resan får gärna hålla på ett tag, får gärna ta det sakta i backarna och se sig omkring. Känna. Och den får gärna kantas av härliga möten. 

Det du fokuserar på växer och det är mycket lättare att fokusera på det vi är rädda för och det som gör ont än det vi blir glada, fria och starka av. Det är sen gammalt...

Tänker du extra på hälsan idag för att det är Internationella världshälsodagen? Kanske inte, den smyger ganska bra, den här dagen, men det är bra att den finns, för att visa vikten av hälsa och att det innebär så mycket mer än ett gymkort eller en grönkålssmoothie.

I helgen körde jag löparläger på Vrångö. Som vanligt hade jag höga förväntningar. Som vanligt överträffades de förväntningarna. Det verkar inte finnas någon ände på hur kul man kan ha när man springer, hoppar, kör intervaller, löpteknik, löpstyrka och -rörlighet.

Mina tankar om löpning hamnade på Hälsoboostens blogg på Må bra:s site. Tycker att Louise får mig att låta så klok så att det inte är klokt. Läs gärna: Alla kan springa

 

Jag vill egentligen bara springa. Ja, jag kan mycket väl vara stilla också, men när det kommer till träning, då vill jag springa! För att kunna fortsätta springa behöver jag ibland göra sånt jag inte vill... Som att hålla mig rörlig och stark, så att jag inte felbelastar kroppen under alla de miljontals steg jag tar och vill ta.

Jag är absolut inte ensam om att vara en Lonesome Runner. Om det, om boken Några varv runt jorden bara och om löpning i största allmänhet pratade jag på P4 Göteborg den 7/11-2016. Vill du höra? Lyssna här 43:10 och 1:17 in i programmet. 

Några varv runt jorden bara. Äntligen är det dags för en bok fullknôkad med löparstories för både vana och ovana, frustrerade, resultatinriktade, njutningslystna, lonesome och tillsammanslöpare.